S1 S2

OLJEMASSAGE

Oljemassage har många likheter med thaimassage men är mycket mjukare och fokuserar mer på muskelknådning. Vi inför även viss thaimassage för att stretcha ut musklerna.


Det är en typ av massage som är stimulerande för vävnaderna i kroppen. Det kan även vara den typen av massage som gör att man känner sig yngre och som även får kroppen att se lite yngre ut. Den bästa egenskapen som oljan har är att man främst använder den för att det ska göra det enklare för den som masserar men samtidigt så blir det till en större njutning av den som blir masserad eftersom det ger en behagligare känsla med oljan än om man hade blivit masserad utan. Massagen i sig hjälper till att lindra många spänningar i kroppen och det är där som även olja då kan hjälpa till att förbättra.


Att använda sig utav olja när man masserar har man gjort under flera hundra år historiskt sett. Det anses som läkande och även som helande för både kroppen och själen i allmänhet. Den glatta glidrörelse i massagen gör att oljan bidrar till att ge näring åt huden och hjälpa till att lösa ackumulerade gifter och stress, som främjar god hälsa. Utförs det även av en massagespecialist så kommer det att ge ännu mera fördelar.


Det bästa är om man kan värma oljan först och den som masserar doppar sin fingrar i oljan och därefter applicerar det över hela kroppen med ett lät tryck. Oljan ska därefter få absorbera på kroppen i ungefär 5 minuter och efter det så kan man börja massera. Massage utför man med både fingertopparna och med handflatan. Man kan massera hela kroppen. Hur hårt man ska massera kan variera men man ska inte ha ett för hårt tryck över bröst och på buken. Man kan använda sig av extra olja då man masserar händer och fötter. Efter att man genomfört massagen så ska den som blev masserad vila i cirka tio till femton minuter och låta oljan få verka in i huden ordentligt. Därefter så kan man antingen ta ett varmt bad eller en dusch.


Det finns flera fördelar med oljemassage, bland annat så kan man lättare slappna av vilket kan leda till att man tar bort negativa tankar som annars kan leda till stress. Rent känslomässigt och spirituellt så kan det vara en fördel med oljemassage man kan på ett sjön sätt komma i balans. En oljemassage får kroppen att slappna av och det i sin tur kan även hjälpta till så man får en bättre sömn, den effekten kan sitta i flera dagar. Det är effektivt med oljemassage om man idrottar det kan nämligen hjälpa till så att man kan prestera bättre, oljan och massagen i en kombination får muskler och leder att slappna av och det kan leda till en bättre prestation. En annan fördel med oljemassage är att det kan hjälpa till att förebygga skador samt att det även kan vara effektiv vid läkningsprocesser så att det läks snabbare. Oljemassage är effektivt för hela kroppen och det kan även hjälpa till att rensa ut organismer ur kroppen. Känslan efter en oljemassage är underbar, hela kroppen kommer att känna sig avslappnad.


Kontakt

Address: Karlsdalsallén 56 702 18 Örebro
Email: info@sport-massage.se
Phone: 070-091 14 19

Öppetider

Måndag – Fredag: 10.00 – 20.00
Lördag: 12.00 – 18.00
Söndag: 12.00 – 18.00

Copyright © SportMassage