Aromamassage 1 Aromamassage 2 Aromamassage 3

AROMAMASSAGE

Det finns flera olika sätt som man kan genomföra aromaterapi på. Vi på SportMassage erbjuder aromamassage där man ger en massage med speciella oljor. Man får inte bara de positiva effekterna av oljorna utan även av massagen. Vid massage frigörs hormoner och de gör att man mår bra. Oljorna går ner i huden. Det finns olika typer av oljor beroende på vad det är man vill uppnå. De kan vara sensuella, avslappnande och en del uppiggande.


Aromaterapi är en typ av alternativmedicin där man använder sig av eteriska oljor för att både förstärka livskraften och immunförsvaret. De här oljorna kan nå kroppen på flera olika sätt genom inandning, bad, doft och massage. De här oljorna utvinner man ut växter, citrusfrukter, bark, blommor och rötter bland annat. Inom aromaterapin så använder man sedan de har olika oljorna som en slags levande typ av energi. Det är nämligen så enligt aromaterapin att allt levande har en livskraft. Det är även så att de eteriska oljorna har en växtenergi. Enligt aromaterapin är det även så att vi människor behöver en livskraft och när man inte får den under en lång tidsperiod så kan det leda till sjukdom. Metoden med aromaterapi kommer från Egypten och den användes där redan 3500 år f.Kr. Efter det så har metoden utvecklats i både England och Frankrike.


Oljorna påverkar kroppen på olika sätt. På huden så fungerar oljorna på så sätt att det är små molekyler som går in genom huden. Det sägs att de här molekylerna påverkar halsen och luftvägarna på ett positivt sätt men även andra delar av kroppen eftersom att det går genom blodet. Själva doften från de eteriska påverkar kroppen först och främst genom att det går in genom luktsinnet som sedan kommer väcka både minnet och känslorna. Det sägs dofterna väcker nervsystemet och körtlarna som styr hormonerna. Det är faktiskt även så att oljorna påverkar inne i kroppen och där stärker de immunförsvaret, är inflammationshämmande och verkar antiseptiskt.


 


Kontakt

Address: Karlsdalsallén 56 702 18 Örebro
Email: info@sport-massage.se
Phone: 070-091 14 19

Öppetider

Måndag – Fredag: 10.00 – 20.00
Lördag: 12.00 – 18.00
Söndag: 12.00 – 18.00

Copyright © SportMassage